Dil ve Konuşma Terapisine Gideceklere 15 Önemli Tavsiye

Dil ve konuşma terapisine gideceklere tavsiyeler:

  1. Güven - Konuşma terapistine güvenin, ona karşı dürüst olun, o sizin ve çocuğunuz için çalışır.
  2. Gerçeklik - Çocuğunuzla ilgili endişelerinizi bir konuşma terapisti ile paylaşmaktan çekinmeyin. Durumu zaten olduğu gibi görüyor ve size yardım etmek için hazırdır.
  3. Zaman - Konuşma terapistine terapinin ne kadar süreceğini sormayın; çünkü bilmiyor! Süreçte, dil ve konuşma bozukluklarının bazıları uzmanın kontrolünün ötesinde olan farklı birçok faktöre bağlı olabilir.
  4. Sabır - Konuşma terapisti sihir kullanmaz. Elinden gelen her şeyi yapacak, ancak zaman ve azim gerekiyor. Sabırla, sabırla, sabırla kendinizi telkin edin…
  5. Sorumluluk - Çocuğunuzun olumlu gelişiminin sorumluluğunu tamamen konuşma terapistine devretmeyin. Voleybolda olduğu gibi topu yere düşürmemek için takım ola gidecek rak paylaşarak havada tutmalıyız.
  6. Karşı Koyma - Hem Fizikte hem de Konuşma Terapisinde: "Her eylem büyüklük olarak eşittir ve yön olarak zıttır." Terapötik çalışmaya karşı alınan herhangi bir karşı koyma, gecikmeye veya sonuç eksikliğine yol açar.
  7. Dinleme - Konuşma terapistinin tavsiyelerini dinleyin. Konuşmayı ne kadar sevse de söylediği şeylerin çoğu nihai hedefiniz için büyük önem taşıyor.
  8. Tavsiye - Konuşma terapisti çocuğunuza değil size tavsiyede bulunur. Çocuk sizi dinlemeli, siz onu değil!
  9. Dinçlik - Cumartesi sabahı kendinizi uykulu hissediyorsanız bilin ki çocuğunuzla çalışan konuşma terapisti de uykulu hissediyor. Yalnız sizinle olan anlaşmaya uyacak ve sizi dinç bir şekilde ofisinde bekliyor olacaktır.
  10. Doğruluk - Konuşma terapisi için ayırdığınız saatlerin doğru bir başlangıç ​​ve bitişi vardır. Geç kalırsanız, bu, programda planlanan bir sonraki kişiye yüklenmez, masrafları size ait olur.
  11. Tam Gaz Devamlılık - Unutmayın! Kış sonrası da havaların ısınmasına rağmen terapi tüm hızıyla devam eder. Konuşma terapisi ile yapacağınız konuşmanın ardından sıcak havanın tadını birlikte çıkarabilir, işlerinize bakabilirsiniz.
  12. Her Şeyi Anlatmak - Konuşma terapistinden gerçeği saklamayın. Çocuğunuz kapıyı dışarıdan kapatır kapatmaz size sormadan hemen her şeyi anlatır.
  13. Anlaşma - Ne tesadüf! Sokakta yürürken konuşma terapisti, çocuğunuzun kullanmamayı kabul ettiğiniz mobil cihazları kullandığını görür. Sizi temin ederiz, bu tavsiye boşuna değildir!
  14. Azim - Anneanneler babaanneler, tatillerde çocuk bakımını transfer etmenin harika bir yoludur. Ancak, sizin gibi, konuşma terapisti tarafından tatil için verilen ev ödevinin performansını sorumlu bir şekilde izlemelerine izin verin.
  15. Birlikte Olmak - Çocuğunuz haftada ortalama 120 dakika konuşma terapisi ofisinde vakit geçiriyor olacaktır. Onunla kalan zaman sizindir - binlerce dakika. Birlikte eğlenin!

Konuşma terapisine giden herkesin mutlak surette uyması beklenen bazı tavsiyeler yukarıdaki maddelerde bahsedilmiştir. Burada en önemli konu olumlu sonuçlara ulaşmaktır. Bu sebeple terapiste güvenmek konusunu ilk sıraya aldık. Terapiste güvenmek endişelerinizi en aza indirecektir. Süreci pozitif anlamda iyiye yönlendirecektir ve süreci beklenenden kısa sürmesini sağlayabilir.

Konuşma terapistlerinin tavsiyeleri bu şekilde.

Sizler de sitemizden ulaştığınız dil ve konuşma terapistleri hakkında değerlendirmelerinizi bize iletebilirsiniz. Memnuniyetinizi bilmek ve bu konuda uzmanları bilgilendirmekten memnuniyet duyarız.

Sizlerin gülümsemesi için çalışıyoruz!. Lütfen gülümsediğinizi bize hissettirin. Bir konuşma bozukluğunuz varsa ya da çocuğunuzda bunu fark ettiğiniz bir durum söz konusu ise, sitemizdeki dil ve konuşma terapistleri ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Eminiz ki tamamı sizlere yardımcı olmak için tüm bilgi birikimleriyle sizlere yardımcı olmak için buradalar.

Dil ve terapistleri hakkında tavsiyeler, yorumlar için her terapistin kendi sayfalarında inceleme yapabilirsiniz. Yorum ve tavsiye ekli olan sayfalarda inceleme yapabilirsiniz.

Sevgilerle,
Dilkoder.com