Hastalıklar ve İletişim Bozuklukları Hakkında İlk Bilgi (Eski Doğu)

Hastalıklar ve İletişim Bozuklukları Hakkında İlk Bilgi (Eski Doğu)Antik çağın tarihi, birkaç bin yıl önce ilkelden köle sistemine geçişin yaşandığı dönemi kapsar. Bu, arkeolojik materyallerde ve yazılı belgelerde kanıt bulduğumuz ulusların ve devletlerin, insan kültürünün kurucularının tarihidir.

Bu çağın uzaklığı, resmini yetersiz, birçok varsayımlarda ve hipotezlerde gizlenmiş kılar, ancak eski zamanlarda dünya hakkında ilk fikirlerin, bilimin öncüleri, ortaya çıktığı ve biriktiğine şüphe yoktur.

Köle tutma sistemi zamanında, iki ana felsefi görüş, materyalizm ve idealizm başladı. İlkel insanların naif gerçekçiliğinden türetilen materyalizm kendiliğindendir. Tasavvuf ve dini inançlara yakın olan idealizm de güçlü bir şekilde ifade edilmektedir. Ekonomik olarak, antik ülkelere geçimlik tarım ve ilkel ticaret hakimdir. Hükümet monarşiktir ve despotluk ile karakterizedir. İçindeki ana rol krallar ve rahipler tarafından oynanır. Rahiplerin rolü, muazzam bir servete (tapınaklar, gemiler, köleler, hayvancılık) sahip olan tapınakların ekonomik gücü tarafından belirlenir.

Bugün, eski toplumun çeşitli engelli insanlara karşı tutumunun ne olduğunu kesin olarak söylemek zor.

Muhtemelen durumları dikkat çekici değildi; çünkü başkaları için zorluklar yarattılar. Özellikle hayata tam olarak dahil edilmesine izin vermeyen daha ciddi bozuklukları olanların yıkıma mahkum oldukları ileri sürülmüştür [11].

İyileşme sanatı ilk hastalıklarla ortaya çıkar. Tarih öncesi çağlarda, Pireneler'deki Üç Kardeş Mağarası'ndaki kaya resimlerinde hayvan derisi maskesi ile temsil edilen bir sihirbaz şifacı vardı. Daha sonra, rahiplerin ilk şifacılar olduğu eski medeniyetlerde bir devam filmi buldu.